Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Opcje przeglądania

opcje

Cena
  • od
    do

Kalendarz adwentowy z kawą Nespresso w kapsułkach Nespresso Belmio Caffitaly Corsini Lavazza Garibaldi

Kalendarz adwentowy z kawą Nespresso w kapsułkach Nespresso Belmio Caffitaly Corsini Lavazza Garibaldi
Kalendarz adwentowy z kawą Nespresso w kapsułkach Nespresso Belmio Caffitaly Corsini Lavazza Garibaldi

W tym wyjątkowym roku mamy zaszczyt zaproponować zupełnie nowe smaki w naszej kolekcji. Tym razem dajemy Ci możliwość spróbowania kaw z zakątków całego świata. Tylko z Zestawem konesera tej edycji odbędziesz podróże smakowe do krajów gdzie nie miałeś okazji wyjechać, a chciałbyś bardzo poczuć ten wyjątkowy smak.

Kalendarzu adwentowym znajdziesz kawy z ponad 12 krajów i 4 kontynentów. Zapraszamy do degustacji.

Smakosze, miłośnicy i wielbiciele kawy z pewnością szukają różnych sposobów na możliwość poznania zupełnie nowych aromatów oraz smaków swojego ulubionego napoju. To właśnie między innymi w tym celu powstał prezentowany przez nasz sklep poznajsmaki.pl Kalendarz adwentowy z kawą w kapsułkach systemu Nespresso. Nasz zestaw npozwala rozkoszować się przepyszną kawą znanych, uwielbianych producentów, takich jak: Nespresso®, Lavazza®, Belmio®, Caffitaly®, Corsini® i Garibaldi®. Poznasz smaki prawdziwych mistrzów włoskich kaw - Lavazza®, Caffitaly®, Corsini® i Garibaldi® oraz znawców z reszty europy Belmio® z Belgii, Nespresso® ze Szwajcarii. Dzięki tak różnorodnym kapsułkom każdy poranek czy popołudnie będą wyjątkowe a twoja ukochana osoba będzie Cię wspominać z każdym łykiem nowej wyśmienitej kawy. 

Dostępność: wycofany z oferty

Cena: 149,00 zł

Kawa w kapsułkach systemu Nespresso - Historia marki

W 1975 roku Eric Favre , pracownik Nestlé, zauważył, że bar kawowy w pobliżu Panteonu w Rzymie miał nieproporcjonalnie dużą liczbę klientów. Odkrył, że jedyna różnica między tym barem a wieloma innymi używającymi tych samych maszyn polegała na tym, że operatorzy wielokrotnie pompowali tłok przed wypuszczeniem kawy, podczas gdy inni robili to tylko raz. Wielokrotne pompowanie wtłoczyło więcej wody i powietrza do mielonej kawy, powodując silniejsze utlenianie, a tym samym wydobywanie z ziaren większej ilości smaku i tworzyło lepszą piankę , piankę na szczycie dobrego espresso. Favre wynalazł system Nespresso. Kapsuła zawierająca kawę została zamknięta, dzięki czemu była świeża. Podczas użytkowania zapewniał większe napowietrzenie, jak zauważył Favre wielokrotne pompowanie. Podczas pracy ostro zakończony dzióbek przebiłby kapsułkę i wstrzyknął gorącą wodę pod ciśnieniem, dociskając folię do kolczastej płytki, która rozrywa ją do wewnątrz, pozwalając espresso wypłynąć z dziobka.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl